top of page

Wat te doen

Stad

BEZIENSWAARDIGHEDEN

 

São Martinho do Porto

Even wat info over de regio.

telt ongeveer 5000 inwoners. Deze gezellige, en goed verzorgde badplaats strekt zich uit aan de rand van de bijna cirkelvormige baai. De prachtige baai is een paradijs voor de kleintjes. Er Is een speelplein op het strand en 2 strandbars. Er ligt in de zee een groot springkasteel met glijbanen en je kan er ook pedalo’s of waterscooters huren. Culinair heeft São Martinho ook heel wat te bieden. Zowel hippe resto, pizzeria’s, traditionele visrestaurants.

 

Salgado beach 

Naast São Martinho de porto ligt Salgado beach, minder gekend bij het toerisme maar ook zeer mooi, daar komt de Atlantische oceaan tot zijn recht. Een woeste zee met altijd hoge golven, daardoor is het ook verboden om in het water te gaan.

 

Nazaré 

Heb je liefst een iets levendiger strand met vele winkeltjes, restaurants, bars, strandbars, marktjes, schilderachtige straatjes dan moet je in Nazaré zijn. Ook ’s avonds bruist het er. Meer toerisme, ook regelmatig een evenement. Typisch aan Nazaré zijn de vissersvrouwtjes. Zeker een must is het treintje nemen naar Sitio, dit voor een adembenemend uitzicht. Een aanrader om te eten: Casa pires- A Sardinha en inderdaad: sardines eten!! Tijdens de wintermaanden worden hier surf records gebroken op golven van 23 tot 30 meter hoog.

 

Foz do Arelho

Foz do Arelho light op 15 min rijden en is gekend voor zijn surfstrand en de Lagune van Obidos. De oceaan komt landinwaarts en vormt een lagune, helderblauw en ondiep, ideaal om met kleine kinderen naar toe te gaan, maar opgelet de onderstroom is soms verraderlijk. Aan het surfstrand bevinden zich diverse cocktailbars. Op de Lagune kan je subben, kite- surfen, ter plaatse kan je materiaal huren of inschrijven om lessen te volgen.

Peniche

Op 30 minuten rijden ligt Peniche, een vissersstad, hier zijn veel verschillende stranden. Hier gaan dan ook de surf lessen door, indien interesse kunnen wij dat voor U regelen. De lessen kosten € 25/p, je krijgt minimum 2 uur les, vervoer inbegrepen. In Peniche kan je de overzet nemen naar de Berlenga eilanden waar je dan de rest van de dag kan vertoeven.

   

Obidos

Een trekpleister in het middeleeuwse dorpje Obidos, het is een dorpje binnen een burcht.  Zeker met kinderen een hit, in het weekend wordt er theater gespeeld, is het middeleeuwse dorp in volle glorie. Je kan er een koets rit maken en een wandeling maken op de muren van de burcht.  Er zijn tal van leuke restaurantjes en pittoreske winkeltjes.

Fatima

Fatima is een plaats in Centraal-Portugal in de gemeente Ourém, op een klein uurtje rijden van de villa. Nadat een verschijning van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima werd gemeld in oktober 1917, werd het dorp een rooms-katholiek bedevaartsoord. 

Alcobaça

Alcobaça staat bekent voor zijn klooster: Santa Maria, dit is betalend te bezoeken. Enkel op zondagmorgen is het gratis. De geschiedenis van het klooster is nauw verbonden met het Portugese koningshuis dit vooral in de strijd tegen de Moren. Koning Alfonse 1 beloofde de grond waarop het klooster gebouwd is aan de Heilige Bernard als de verovering van Santarém op de Moren zou lukken. Zo geschiedde in 1147, en in 1178 startten de Cisterciënzers met de bouw van dit klooster, tegelijkertijd met dat in Clairvaux. De twee graftombes zijn die van Peter I van Portugal en van zijn minnares en postuum wettelijk verklaarde echtgenote Inês de Castro. Peter zijn vader, koning Alfons IV van Portugal, had de minnares vermoord. Toen Peter na de dood van zijn vader in 1361 de troon beklom liet hij haar opgraven en in de abdijkerk in een tombe plaatsen. Zelf werd hij later in de andere tombe begraven. De twee geliefden liggen er naar elkaar gekeerd opdat ze op de dag van de verrijzenis elkaar in de ogen zouden kijken.

Caldas da Rainha

Caldas da Rainha is zowat onze stad waar wij gaan winkelen, elke morgen is er groeten en fruit markt! Deze opkomende trendy stad heeft veel te bieden. Je hebt er ook LA VIE dit is een shoppingcenter, veel restaurantjes, bars, cinema, bowling, zeer mooi stadspark … alles wat een stad kan bieden.

Lisboa

Maar uiteraard is Lisboa ook een must see, de prachtige stad langs de Taag. Op +/- 100 km, ideaal voor een daguitstap.

     

Dus tal van Historische bezienswaardigheden in de streek! Kloosters van Batalha en Tomar, de ruïnes van Conimbriga, de universiteitsstad Coimbra, de gotische stad Santarém en de paleizen van Mafra en Sintra.

Sporten

SPORT & ONTSPANNING

 

wandel -& mountainbikeroutes

Schitterende wandel -& mountainbikeroutes die je leiden door prachtige landschappen met zicht op de oceaan en het binnenland. Les of mountainbiken onder begeleiding is mogelijk. Enkele trip, dagtrip, 3 daagse, met lunch,…

Golf

Diverse golfterreinen zijn in de buurt.

Praia D’el Rey

Royal Obidos

West cliffs

Bom Sucsesso

Dolce in Torras Vedras

                                                                            

Paardrijden

op de baan naar Caldas da Rainha, één van de grootste paardenstallen van Europa, hier worden ook lessen aangeboden en worden veel wedstrijden georganiseerd, horseball.   

Voor wie zich graag eens een dagje laat verwennen, kan dit doen in het Thalasso dat zich bevindt zich op het strand van Nazaré.  

 

Parken

Voor families kunnen wij Parque dos Monges aanraden in Alcobaça. Dit is een natuur park, in thema van ridders en monniken. Er zijn veel dieren te bewonderen en ook diverse activiteiten te doen.

De Zoutmijnen in Rio Major  “Salinas da fonte da Bica”

De zoutbanken liggen aan de voet van het gebergte Serra dos Candeeiros en ongeveer 3 km van Rio Maior, in een uitgestrekte vallei vlakbij Fonte da Bica in een plaats dat wordt aangeduid met de naam Marinhas do Sal.
De zoutbanken bedekken de bodem met een witgrijze lappendeken van geometrische vormen, die een ongewoon landschap vormen in het midden van het gebergte.

Watersporten

Een echte aanrader om als dag uitstap te doen is de afvaart van de Mondego rivier, dit is nabij Coimbra, op 1 uur van de de Vila. De afvaart duurt +/- 4 uur. De Natuur is er prachtig en voor het hele gezin een echte topper. www.opioneirodomondego.com/nl

Atlantic Safaris, je vertrekt vanuit de haven van Nazaré op verschillende familie advonturen: Dolfijn safari, boot tochten, zeil tochten, sport vissen, diepzee duiken. http://www.atlanticsafaris.com/

Er zijn talrijke hotspots in de buurt om te surfen!

Fietsen

Fietsen verhuur: bike- rent Silvercoast, een ruim assortiment fietsen waaruit je kan kiezen, city bikes, E- bikes, kinderfietsen, kinderzitje, mountainbikes. Ze stippelen ook voor u een aangepaste route uit.

bikerent-silvercoast.com

Pretparken

Norpark, waterpret in Nazaré, een outdoor waterpretpark. http://www.norpark.pt/

Eten & Drinken

ETEN & DRINKEN

Wijnliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in deze streek die vaak het ‘Toscane van Portugal’ wordt genoemd. Op ± 15 km begint er een fantastische wijnroute.  

                                                                 

In Bombarral  is het wijnhuis Bacalhõa met de grootse Oriëntale tuin van Europa, genaamd Buddha Eden.

35 hectare tuin met kunstwerken van buddha’s, terracotta soldaten, marmeren beelden en een groot meer waar gebeeldhouwde draken uitkomen. Prijs om het te bezoeken is € 3/p. Je kan ook het treintje nemen die door de tuin rijd voor  € 3/p. Het is open van 9u tot 18u.

Aanbevolen resto’s:

São Martinho do Porto:

  • Taberna Marginal, Wine and Tapas, Share food.

  • Grenada, fijnere keuken, zeer mooi buiten terras

  • Novo Caravelo, Verse vis en schaal dieren

Salir do Matos ( in de bergen, 10 min rijden)

  • Solar dos amigos, typisch Portugees,

  • Taberna do Manelvina, Portugees, vlees restaurant

Nararé

  • Aki d’ el Mar: Zeevruchten

Foz do Arelho:

  • Tibino

  • Cais a Praia

 

Dit zijn uiteraard slechts enkele suggesties!

bottom of page